Rijopleiding

Theorie

Je kunt bij Autorijschool Boeve beginnen met rijlessen zonder theoriecertificaat, maar met de kennis van theorie in het verkeer leer je wel sneller autorijden. dus: Sneller theorie halen = minder autorijlessen betalen!
In ieder geval moet je, voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen mag doen, in het bezit zijn van een theoriecertificaat die je bij het CBR kunt behalen. Wist je, dat je al theorie-examen mag doen vanaf je 16e jaar? Zie 2toDrive. Het theoriecertificaat blijft 1½ jaar geldig.
Wil je meer weten over het halen van je theoriecertificaat kijk dan op de pagina: theorie rijbewijs B of neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Praktijklessen:

De autorijlessen in de praktijk zijn opgebouwd in onderdelen.
1. Voertuigbediening
2. Voertuigbeheersing en kijktechniek
3. Beheersing van verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties
4. Veilige en verantwoorde verkeersdeelname
De auto waarin je rijdt is een sportieve, zwarte Audi A3. In eerste instantie zal ik je veel aanwijzingen geven, maar hoe vaker bepaalde onderdelen terug komen, hoe meer je deze zelfstandig uit gaat voeren. Het tempo waarin je dit opbouwt wordt op jou als leerling aangepast. Zo wordt er stap voor stap toegewerkt naar het halen van je rijbewijs.

Tussentijdse Toets

Tijdens je opleiding kan je er voor kiezen om een Tussentijdse Toets te doen. Deze TTT is niet verplicht, maar er is wel een voordeel mee te behalen. De TTT is te vergelijken met een echt rijexamen en wordt door een examinator van het CBR afgenomen. Dit toetsingspunt ligt ongeveer op driekwart van je rijopleiding. Je kunt niet slagen, maar ook niet zakken. Als bonus kan je wel een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen verdienen. Die moet je dan natuurlijk wel goed uitgevoerd hebben. Met de tussentijdse toets kun je:
• Wennen aan het rijexamen;
• Toetsen hoe ver je bent met je rijopleiding;
• Advies krijgen aan welke punten je extra moet werken.

Rijexamen

Wanneer je het examen aanvraagt is afhankelijk van jouw vorderingen, de regelmaat waarmee je lest en de wachttijd. Examen doen als je er nog niet aan toe bent is onverstandig: een examen is duur. Te laat aanvragen is gezien de wachttijd (die kan variëren) ook niet verstandig. Het moment van aanvragen gaat natuurlijk in goed overleg met mij.
Voordat je rijexamen doet, doorloop je met mij nog een aantal punten, zodat je goed voorbereid op het examen verschijnt.Autorijschool Boeve
Heetveld 1a
8326 BG Sint Jansklooster
Tel.: 06 375 49 335