Alleen praktijk is iets te kort door de bocht, er komt ook heel wat theorie bij kijken 🙂

Op deze pagina lees je er alles over

Om een (eventuele) Tussentijdse Toets of Praktijkexamen te mogen doen, moet je wel eerst je theoriecertificaat halen bij het CBR. Dit mag al vanaf 16 jaar. Het theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig.

Een goede kennis van o.a. de verkeersregels en de borden draagt bij aan de voortgang van het lessen. Daarom adviseer ik je, om alvast te beginnen met het leren van de theorie, voordat je begint met rijlessen.

Tijdens het theorie-examen wordt je kennis, inzicht en gevaarherkenning in het verkeer getest. Om het te behalen is het belangrijk dat je je hierop goed voorbereidt. Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden. Iedereen leert op z’n eigen manier, kies daarom een manier die bij jou past. Zie hieronder de mogelijkheden.

TIP: haal je theorie certificaat voordat je begint met rijlessen!

Theoriematerialen voor studie, te bestellen bij autorijschool Boeve:

iTheorie: 

een complete, digitale opleiding voor het theorie-examen, inclusief diverse oefentoetsen en 50 proefexamens;

Theoriepakket voor zelfstudie

bestaat uit het boek ‘theorie leren’ + kaart met online examentraining: 10 uren toegang tot oefentoetsen en proefexamens

Losse kaart online examentraining

(bijv. als je al een boek hebt): 10 uren toegang tot oefentoetsen en proefexamens

Theorie-avond aan de keukentafel

Regelmatig houd ik een ‘theorie-avond aan de keukentafel’ , bij mij thuis. In klein groepsverband worden dan de belangrijkste theorie-onderdelen behandeld en je kunt er al je vragen stellen over de dingen waar je tegenaan loopt.

Is zelfstudie niks voor jou? Dan adviseer ik je om ook naar een (dag)cursus te gaan. Er zijn enkele bekende bedrijven die dit verzorgen.

Heb je nog vragen of wil je graag meer weten?

Ga naar de contactpagina